Pages - Menu

недеља, 09. март 2014.

Нова верзија Slackel Openbox 6.0 угледала светлост дана

Објављена је нова верзија дистрибуције базиране на current грани Slackware и SalixOS дистрибуција Slackel Openbox 6.0. Сувишно је рећи да је потпуно компатибилан са Slackware и SalixOS. Верзија 6.0 садржи кернел 3.10.30 и најсвежија ажурирања са current гране. ИСО слика Slackel Openbox 6.0 32бит верзија садржи ПАЕ и нон-ПАЕ кернел за подршку старијем хардверу.Slackel долази са најновијим софтвером; ту је Midori за прегледање интернет садржаја у верзији 0.5.7 затим ту је Claws-Mail 3.9.2 за управљање е-маил порукама, Transmission програм за преузимање торент садржаја, SpaceFm, Openjre-77u51, rhino, icedtea-web, Pidgin 2.10.9,
Gftp 2.0.19, Wicd. Такође, ту су и канцеларијски програми Abiword 3.0.0, Gnumeric 1.12.2 и ePDFviewer, Whaawmp је подразумевани програм за репродукцију видео садржаја, док је Exaile 3.3.2 задужен за пуштање и управљање Вашом музичком колекцијом, Asunder је за риповање музике са ЦД, док се Brasero брине за нарезивање ЦД/ДВД, за управљање фотографијама ту су Viewnior 1.3 и Gimp 2.8.10 док са алатом Scrot можете правити слике вашег десктопа, наравно ту је још много добрих и проверених програма и алата.Slackel Openbox 6.0 можете инсталирати или користити као Live ЦД.
Ncurses инсталер нуди опцију инсталирања LILO или GRUB bootloadera,
након инсталације корисник може помоћу crubconfig алата реинсталирати GRUB или променити bootloader, уместо LILO инсталирати GRUB.

ИСО слике можете преузети са следећих линкова:

Slackel 6.0 Openbox (32-bit) http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackel-openbox-6.0.iso/download
Slackel64 6.0 Openbox (64-bit) http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackel64-openbox-6.0.iso/download 

Чланак преузет са Slackware-Srbija.Org

Нема коментара:

Постави коментар