Pages - Menu

недеља, 13. јул 2014.

Редовни састанак Linux корисника – Mumble сервер

Поздрав пријатељи, корисници Linux-а.

Сви сте позвани на редовне састанке Linux корисника из Србије и региона на mumble серверу.




Састанци на mumble серверу Г+ заједнице „Linux у Србији“ одржавају се сваке среде од 20 часова па надаље.

Тема и идеја ових скупова је стицање боље слике стања српске Linux заједнице, и добијање мишљења српских корисника о Linux-у и о стању Linux-а у Србији. Такође ту смо да помогнемо свакоме ко има неки проблем са Linux-ом или само жели да размени искуства са другим корисницима или се чак похвали својим достигнућима. :)
На сервер можете долазити и невезано од овог термина и имати неформални чет са корисницима који су на серверу, али број корисника на серверу ван овог термина ће бити доста мањи. Слободно позовите своје пријатеље за које знате да их интересује Linux, пошто желимо да омасовимо ове састанке. Састанци су отвореног типа и свако може присуствовати, корисници Linux-а или људи заинтересовани за Linux било ког нивоа знања.
Уједно вас позивамо да уколико желите да одрадите предавање из било које области која је везана за Linux и Open source да нам се јавите. Отворени смо за сваког ко жели да понуди да уради неко предавање из области Linux-а, Open source-а, Програмирања, Безбедности рачунара и мрежа, Пенетрације система и hacking-а, Криптографије… уопште било која тема из дотичних области за коју мислите да би била интересантна корисницима. Предавања не морају да буду само за напредне кориснике, тј. и добро осмишљења предавања за почетнике долазе у обзир. Када планирате предавање требало би да ограничите исто на 45 минута до 1 час, може и око 30 минута, чисто због пажње слушалаца. Ако је ваше предавање дуже тј. имате више материјала то можете поделити у више предавања од по 45 минута. За оне који желе да виде на какав вид предавања циљамо, могу погледати овај видео HULK предавања Виртуални дан слободних и отворених технологија. За сада нам је идеја да они који раде предавања са слајдовима одрже предавања са screenshare-ом на youtube event-у. Видео снимци предавања ће бити доступни на youtube-у у квалитетном формату, а такође планирамо да поставимо и slide-ове online тако да можете и њих преузети.

Адреса mumble сервера за оне који још нису користили mumble је:

Label - како желите назвати сервер
Address - mumble-de.cleanvoice.ru
Port - 61030
Username - корисничко име које желите


Mumble можете инсталирати преко свог омиљеног пакет менаџера, и уколико имате проблем са инсталирањем и подешавањем истог оставите опис проблема у посту у Г+ заједници „Linux у Србији“ и помоћи ћемо вам да решите проблем. Уколико до сада нисте користили mumble, само га инсталирајте и повежите се на сервер а ми ћемо вам помоћи у фином подешавању истог.

Све евентуалне промене, вести, подршку, информације … у вези састанака, предавања можете пратити/добити у Г+ заједници „Linux у Србији“.

Добро дошли!

Извори:
 Заједница "Линукс у Србији" на Г+
 Сајт Жељка Попиводе 
 

Нема коментара:

Постави коментар